Konsollarda Oyunları Ucuza Alma Yöntemi

0
182 görüntülenme

Eğer oyun sektörüyle ilgileniyorsanız bildiğiniz gibi günümüzde dolar kurunun yükselmesi dolayısıyla oyun fiyatları genel anlamda büyük bir miktarda artmış bulunmaktadır. Bilgisayar tarafında yerel fiyatlandırmayla bir nebze de olsa fiyatlar aşağı inse de konsollar tarafında bu durum maalesef kötü durumdadır. Dolar kurunun etkisi üzerine bir de normalde oyun fiyatlandırmalarının $60 civarında şekil alabiliyorken yeni nesil konsolların çıkışı üzerine gelen yeni nesil oyunların fiyatları zamlanarak $70’a kadar çıkmıştır. Bu durum özellikle Avrupa’da büyük bir tepkiyle karşılanmış olsa da en fazla etkilenen ülkelerden biri de Türkiye’dir. Önceden konsol oyun fiyatları 400₺-500₺ bandında gezerken bu nedenlerden dolayı 600₺’ya kadar çıkmıştır. Maalesef konsoldaki oyun fiyatları bu durumdayken çoğu kişinin maddi imkanları buna el vermemektedir. Sonuçta aslında hobi olan bir şeyin artık bir lüks olmaya doğru gidilmesine şahitlik ediyoruz.

Bu durumlarda insanların indirimleri takip etmesi çok önemlidir. Ne güzel ki yılın belli dönemlerinde büyük indirimler olabiliyor(Cadılar bayramı indirimleri, yılbaşı indirimleri, mevsim indirimleri vs.). Bu indirimlerde kimi zaman yüklü miktarda bir indirim olabiliyorken kimi zaman da küçük indirimlerle karşılaşıyoruz. İndirimler dışında ise eğer aldığınız oyunun dijital veya diskli versiyon olup olmaması sizin için fark etmiyorsa dijital versiyonları almanızı tavsiye ederim. Takip ettiğim kadarıyla dijital versiyonlar diskli versiyonlara göre daha ucuz fiyatlara düşebiliyor. Kimi zaman diskli versiyonların daha ucuz olduğu zamanlar gelse de genel anlamda dijital versiyonların indirimlerini takip etmek daha mantıklıdır.

(Sonraki yöntem Playstation için geçerlidir.)

Bunlar dışında ‘’Kardeşlik Sistemi’’ diye bir yöntem daha var. Peki bu kardeşlik sistemi nedir? Gelin yakından bakalım.

PSN Kardeşlik Sistemi Nedir?

PSN Kardeşlik Sistemi iki kişinin ortaklaşa bir oyunu yarı yarıya bölüşüp satın almasına verilen bir sistemin adıdır. Fakat sadece dijital oyunlarda geçerlidir. Aynı zamanda bu fiyat bölümü Primary(birincil)  ve Secondary(ikincil) haklara göre değişkenlik gösterebilir. Dilerseniz daha detaylı inceleyelim.

Primary(birincil) hakka sahip olan bir PSN hesaptan indirilen içerikler her hesaptan oynanabilir ve oyun içi kupalar kazanılabilir durumundadır. Fakat Secondary(ikincil) hakka sahip olan bir hesaptan indirilen içerikler sadece indirilen hesaptan oynanılabilir ve bunun için internet bağlantısına gereksinim duyar.

Eğer iki kişi kendi aralarında Primary ve Secondary hakların kimlerin olacağına karar verdikten sonra Secondary hakka sahibi olan kişi daha az avantajlı olacağı için daha az para öder.

Bunun dışındaki bir yöntem de kararlaşan iki kişinin konsollarındaki ana hesaplarını birbiriyle paylaşmasından sonra bu hesapları kendi konsollarına Primary hesap olarak kaydettikten sonra kendi hesapları Secondary konumuna düşer. Böylece her iki kişide kendilerinin ve birbirlerinin hesaplarından sıkıntısızca oyun oynayabilir.

Fakat bunlara gereksinim duymadan tek bir ana hesap üzerinden de oynayabilmek için sadece bir kişinin öteki arkadaşının Primary hesabını kendi konsoluna kaydetmesi yeterli olacaktır.

Bu yöntem sayesinde oyun fiyatlarını en azından daha ucuza alabilirsiniz. Bir de indirimleri bekleyip üzerine bu yöntemi uygularsanız daha uygun fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen mesajınızı giriniz.
Lütfen isminizi giriniz

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.