Okul idarecilerinin kağıt üzerinde anket ve puanlarla ölçüldüğünü göstererek güya başarılı ya da güya başarısız olan müdürleri değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de gözünü öğretmenlere dikti.
Her dönemde her zaman ezilmeye çalışılan öğretmenler yine hedef tahtasında. Okul idarecilerinin yer değiştirmelerinde okul çalışanlarının ve aile birliği başkanının değerlendirmesinin etkisinin %40, ilçe ve il milli eğitim müdürlerinin etkisinin ise %60 olduğu bir değerlendirmeden sonra bir çok okul müdürü sendikasından ya da ideolojisinden dolayı görevlerine son verildi.
Her ne kadar adil bir değerlendirme yapılmış olduğu vurgulansa da bu yer değiştirmelerin zamanlaması da oldukça manidar.
Son bilgilere göre 2015 yılı başında aynı okulda 10 yıl görev yapmış öğretmenlere bir rotasyon uygulanacak. Bence sorulması gereken ilk soru eğitim dünyasının bunca sorunu varken gerçekten zorunlu bir çalışma mıdır bu? Sınıf mevcutları , derslik sıkıntısı bitti mi ki yani fiziksel sorunlar halledildi mi ki sıra öğretmenlere geldi?
Zaten korkum odur ki bir ekonomik sıkıntıda ilk maaşları verilemeyecek, kesintiye uğratılacak olanlar da öğretmenler olur. Örneğin milletvekili maaşlarına %20 zam gelirken memur maaşlarına %3 ün verilemeyeceğini savundukları gibi yoksa nice olur devletimizin hali.
Oysa bilmeliler ki eğitim olmadan iyi bir nesil ortaya çıkmaz. Ama amaç zaten iyi bir nesil, iyi düşünen ve sorgulayan çağdaş insanlar değilse doğru yoldalar.