
Gördükçe sinirlerimi bozan ama her haber sitesinde karşılaştığım bu konuyu işlemek istedim. Neymiş efendim selfie kelimesine Türkçe karşılık aranıyormuş. Sanki herkesin derdi ve tüm Türkiye bunu konuşuyor.
Zaten medyanın zaman zaman böyle boş, balon konuları işlemesine illet olurum ama başka bir yazımda medya konusunu da ele alacağım. Ancak şunları da söylemeden geçemeyeceğim. Telefon ya da kamera ile kendi fotoğrafını çekme işi tamamen asosyallik durumu. Psikiyatrlar da ruhsal bir bozukluk olduğuna işaret ediyorlar.
Aynanın karşısına geçip ya da telefonu kol boyunca uzatıp kendini fotoğraflamak bana absürt geliyor. Yani ya kendini o durumda çekecek başka birinin yanında olmasını istemiyorsun, ya da kendini çekecek birini bulamasam da ben bu işi yaparım diyorsun. İki durumda da insanların artık değiştiğini fark ediyorum.
Tamam günümüzde artık fotoğraf çekmek cebimiz kadar yakın ama kendinin fotoğrafını çekmek bana pantolon üzerindeyken dikiş yapmak gibi geliyor. Ya da kuaförün kendini tıraş etmesi gibi.
Neyse gelelim benim bulduğum Türkçe karşılığa. Selfie bana göre tüm insanlığın yavaştan olmaya başladığı şey. Benci.