İnsanların 20. yüzyılın ortalarında tanışmaya başladığı bilgisayarlardan ilki Eniac adıyla bilinmektedir.
Tam olarak 30 ton ağırlığında olan Eniac, 167 metrekarelik bir alan büyüklüğünde bulunmaktaydı. Türkiye bilgisayar teknolojisi ile ilk defa 1960 yılında tanışmıştır. İlk bilgisayar, yol yapımında gerekli olan hesaplamaları daha hızlı yapabilmek amacıyla Kara Yolları Genel Müdürlüğüne gelmiştir. Döneminin en büyük teknolojilerinden olan ve sadece 4 işlemi yapabilen ilk bilgisayarlar günümüz insanlarının merak edip, görmek istenilen antikalar arasında görülmektedirler.
Günümüz bilgisayar teknolojisi, 167 metrelik bir alanı kapsayan ve 30 ton olan ilk halinden neredeyse cebe sığacak bir konuma gelmiş bulunmaktadır.
Çağın en gerekli teknolojik aletlerinden biri olan bilgisayarların birçok faydasının yanında zararları da olabilmektedir.
Bilgisayar kullanma yaşı neredeyse bebeklik yaşlarına kadar düşmüş bulunmaktadır. Öyle ki gençlerin büyük çoğunluğu zamanının büyük çoğunluğunu sosyal medyada geçirmektedir.
Eskiden mahalle aralarında oynana bilye, topaç gibi oyunların yerini bilgisayar ortamında online olarak oynanan oyunlar almaktadır. İnsanlarda bilgisayar bağımlılığı öyle ciddi bir noktaya gelmiş bulunmaktadır ki, insanlar bilgisayar başında oyun oynarken ölmektedirler. Okula gidiyorum diyerek internet kafede saatlerce vakit geçiren gençlerin sayısı da ciddi boyutlara ulaşmaktadır.
İlkokuldan itibaren seçmeli ders olarak okutulan bilgisayarlar, amaçları doğrultusunda kullanıldığı zaman insanın bilgiye daha olay ulaşmasını sağladığı gibi zamandan da tasarruf ettirmektedir. Ancak amacı dışında kullanıldığı zaman hem maddi hem zaman yönünden kayıplar yaşanabildiği gibi insan beyninde de zamanla oluşabilecek hasarlara yol açmaktadır.
Bilgisayar teknolojisi gün geçtikçe gelişmektedir ve insanları kendine her geçen gün daha fazla bağlamaktadır. Bu yüzden bilgisayar kullanımı konusunda ilk iş aileye düşmektedir.
İnternet ve özellikle facebook bağımlılığı zor şey.. Özellikle veliler çocuklarına bu konuda çok hassas davranmalılar.