Akıllı telefonlar gün geçtikçe daha da akıllansa da bataryalar gün geçtikçe daha çabuk tükenir oldu. Durum böyle olunca, teknoloji devleri telefonları hızlı şarj edebilme adına birçok çalışma sergiliyor.
Bu konuda en çok çalışma yapan firmalar, teknoloji camiasını elinde tutan isimlerden. Bu firmalar Samsung, HTC ve LG olarak karşımıza çıkıyor. Çok büyük beklentilerle oluşturulan bu bataryalar, yeterli beklentiyi veremediği için aslında bir bakıma sıkıntı da oluşturabilmekte.
Akıllı telefonların daha uzun süre kullanılabilmesini sağlamaya çalışan bu firmalar, bu özelliği sağlayabilmek adına büyük kapasiteli bataryalar üretiyorlar. Bunu sağlarken bataryalar çabuk tükenmesin diye hızlı şarj etme imkânını kullanıcılarına sunmak isteyen firmalar, tabir-i caizse kaş yaparken muhtemelen göz çıkarıyorlar. Kullanıcıların daha çok aleyhine işleyen bu süreç nedeniyle bataryaların ömrü çok çabuk tükeniyor.
Hızlı şarj edilebilmesi özelliği, amper derecesi üzerinden 2A ya da üzerindeki değerdeki bataryalarla yapılan durumdur. Ancak, bu tür şarz cihazlarıyla şarj edilen telefonların batarya ömrü hızla tükenirken, çabuk şarj ile rahata erişmek isteyen kullanıcıları bataryalarından ediyor.
Genel olarak incelendiğinde iPhone, Samsung gibi firmaların şarj cihazları 1 ile 1.5 A arasındaki bir değerde olduğundan, 2 A problem yaratabiliyor. Çünkü bu verilen değer aralığında verimli ve telefonun bataryasına zarar vermeyecek durumda bir şarj edebilme özelliği bulunan cihazların, kapasite arttıkça verimsiz şarja uğramaları halinde bataryaların ölmesi kaçınılmaz oluyor.